Omgeving

Mercado
Mercado

In de Alentejo, het meest authentieke deel van Portugal, kunt u nog de openbare wasplaatsen vinden die de overwegend boerenbevolking kon gebruiken, de olijfgaarden, schaapskudde's, maar vooral nog de rust en de stilte. File's zijn hier nog onbekend.

U kunt de dorpsmercado bezoeken, de markthallen waar de verse groenten, vis en eigengemaakte taart en koekjes verkocht worden. U kunt naar de wekelijkse feira gaan, de markt. Overal in deze omgeving worden verschillende feira's gehouden. Beslist een aanrader op de wekelijkse markt is de op houtskool geroosterde kip (Frango), met salade, brood en een glas wijn.

Van alles en nog wat kunt u daar vinden, behalve kleding is er veel moois te vinden van Alentejaans aardewerk, u kunt verschillende soorten olijven proeven en veel variaties van versgemaakte schapen- en geitenkaas.
Van goede kwaliteit zijn de wijnen die in deze streek gebotteld worden. Ook wereldberoemd zijn de goed geconserveerde tegelplateaus op gevels, uitgevoerd in schitterend gekleurde tegeltjes, de z.g. Azuleios.

Azuleios
Azuleios

Dit gebied is uitermate geschikt om te wandelen en te genieten van alle vogelgeluiden, de volmaakt ongerepte oases van groen en beekjes die in deze omgeving veel te vinden zijn. Gevoed door natuurlijke bronnen zorgen zij voor leven en groen. U kunt wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, eventueel zijn er mogelijkheden tot strandritten met Arabische paarden, surfen op de metershoge golven van de Atlantische oceaan... dolfijnen spotten en flamingo's zien... zelf een safaripark is in de directe omgeving te vinden. Zo ook de wat grotere steden.

Kortom: er is veel vertier en voor ieder wat wils.
Zee, zon en strand zijn altijd dichtbij. Vanaf Sines tot aan Setúbal ligt er 80 kilometer strand op u te wachten...

Porto Covo
Porto Covo

We zitten 1 uur rijden van de Algarve met zijn prachtige kustgebied en de imposante villa's der rijken, op 1 uur rijden van de metropool Lissabon, een cultuurtechnisch hoogstandje met schitterende gebouwen.
Een mengelmoes van oud en nieuw door elkaar heen en de Baixa... de oude binnenstad met zijn Feira da Ladra, de dievenmarkt, moet u gezien hebben! Lissabon heeft de meest moderne winkelcentra ter wereld en u zult ogen tekort komen om dit alles te bekijken.

Ontdek de authentieke vissersdorpjes van de westkust, zoals Melides, Santo Andre, het schitterende Porto Covo met de steenstranden (Praia da Pedras), Milfontes... Dieper de Alentejo in kunt u een bezoek brengen aan Evora, Villa Viscosa met de Koninklijke Paleizen en de metersdiepe marmergroeven van Borba.

Beleef de rijke natuur, een nagenoeg ongerepte kust en geniet van de rust en cultuur van het authentieke Portugal... een prachtig bewaard gebleven Alentejo!