Wie zijn wij?

Baai Melides
De baai van Melides

Wij zijn Jules en Wil Verweij. Na onze verhuizing vanaf een boerderij in Drenthe eind 2007, zijn we in ieder geval inmiddels aardig ingeburgerd in Portugal.
We hebben voor deze omgeving gekozen omdat we het hier schitterend mooi vinden.
De rust, de ruimte, de vele natuur die hier nog aanwezig is... De meest heldere, nachtelijke sterrenhemels...


Verschillende zangvogels, nachtegalen die in het duister hun concerten weggeven, uilen, de hop, koereigers... Het getjirp van krekels achtervolgt je overal. Zwaluwen, ooievaars, zelfs de roze flamengo heeft broedplaatsen langs de oevers van de Taag. De vale gier is een vaste dalbewoner in deze omgeving.

Vale gier
Vale gier


Wilde zwarte zwijnen, reeën, kwartels, konijnen en als u heel veel geluk heeft... zelfs de Iberische lynx wordt in deze omgeving gesignaleerd.
In de beekdalen, die gevoed worden door natuurlijke wellen, leven de moerasschildpad, vele vissoorten en zelfs IJsvogels vliegen af en aan! Slangen zoals b.v. de ringslang maar ook hagedissen en salamanders komen hier in grote getale voor.


Kortom: voor wie er oog voor heeft, is er veel te beleven en te zien.

Wellen in het dal
Wellen in het dal

En dan het klimaat. Vrijwel altijd zonnig in lente- en zomerseizoen. Portugal is dan ook de plek met de meeste zonuren (3161) per jaar! Natuurlijk krijgen wij ook hier in najaar/winter regens. Gelukkig wél! Echter, de temperaturen blijven vrijwel altijd aangenaam en de kans is aanwezig dat b.v. ook in december je rustig buiten kunt dineren.


We hebben onze boerderij, "Monte Várzea Redonda", die in 2001 gebouwd is, zelfvoorzienend gemaakt door een eigen watervoorziening, een bron te laten slaan, een solarinstallatie aan te leggen voor de electriciteit en kunnen ons dus zelf bedruipen. Met een schotel kunnen we alle TV-kanalen ontvangen.
We hebben ook dieren: kippen, paarden, papegaaien, katten en één hondje. Verder vinden we het leuk om fruitbomen aan te planten en een eigen moestuin te onderhouden. Beiden vinden we het leuk om te klussen en zijn vrij handig. Van het één kwam het ander... En zo is Sonho Cabana ontstaan.
Om ook andere mensen tijdens hun vakantie een comfortabel verblijf te kunnen bieden en te kunnen laten genieten van Portugal, zoals het bedoeld is.


Bent u geïnteresseerd geraakt door deze verhalen? Aarzel niet en neem contact met ons op voor meer informatie en/of uw vragen!

Várzea Redonda
Monte Várzea Redonda

 

 

Wij spreken Nederlands.
Wir sprechen Deutsch.
We speak English.
Falamos Português.